I den här rätten får laxen en frisk grön smak av chili och paprika, medan majonnäsen har en djupare arom av rökt chili och grapefrukt. Spännande och nytänkande!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär paprikan i bitar. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
- Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter. Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
- Blanda äggula och blodgrapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.
- Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktsklyftor.
Publicerat den
17 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar