Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chililax med grapefruktmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här rätten får laxen en frisk grön smak av chili och paprika, medan majonnäsen har en djupare arom av rökt chili och grapefrukt. Spännande och nytänkande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär paprikan i bitar. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter. Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
  4. Blanda äggula och blodgrapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.
  5. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktsklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.