Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerad kyckling med färska örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinera kycklingen före tillagningen i en het blandning med chili och citron. Fyll sedan varje kycklinghalva med örter och grilla i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera, skölj och torka av kyckligen. Skär bort överflödigt skinn och fett. Skala vitlöksklyftan, skär den i tunna stickor och stick in dem under kycklingskinnet. Lägg kycklinghalvorna på ett fat.
  2. Skölj och kärna ur paprikan och chilifrukterna. Tärna paprikan fint och hacka chilifrukterna. Skölj citronen väl och strimla skalet med ett zestjärn. Blanda paprika, chili och citronskal.
  3. Pressa den halva citronen. rör ner citronsaft och olja i paprikablandningen och krydda marinaden med salt och peppar. Fördela marinaden över kycklinghalvorna. täck över med aluminiumfolie och marinera 2 tim i kylen.
  4. Sätt ugnens grill på 250º.
  5. Skölj och torka av örterna. Lägg hälften av örterna i varje kycklinghalva och sätt i några tandpetare för att hålla dem på plats. Lägg kycklinghalvorna på ugnens galler och sätt in en långpanna under kycklingen. Grilla 20 min på varje sida. Pensla då och då med resten av marinaden.
  6. Kontrollera om kycklingen är färdig genom att sticka i den tjockaste delen av kycklinglåret. När skyn är helt klar, och inte rosa, är kycklingen färdig. Ta ut kycklinghalvorna ur ugnen och stycka dem i portionsbitar.
  7. Servera genast med t.ex. pressad potatis eller ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.