Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerad kycklingfilé

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod kyckling som antingen kan skäras i bitar till buffé eller hela filéer till huvudrätt. Pasta till och en valfri fräsch sallad. Mycket lättlagad och uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser och låt marinera ett dygn.
  2. Tillaga de hela kycklingfiléerna 20-30 minuter i ugnen i 200 grader tills köttsaften är klar. Låt så mycket som möjligt av marinaden steka med.
  3. Dela kycklingen först efter stekningen, då behålls saftigheten på ett helt annat sätt än om bitarna steks var för sig.
  4. Låt gärna bitarna ligga i marinaden ytterligare ett dygn om kycklingen skall användas på buffébordet. Smaken tränger då fint in i köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.