Mörk choklad, chili, mango och vit choklad gifter sig i en förförisk dessert.
Instruktioner
- Skala och skär mangon i skivor. Lägg i en plastpåse.
- Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda chilin med limesaft, limeskal och socker. Rör så sockret löser sig. Häll marinaden i påsen med mangon. Knyt ihop och vänd runt påsen så marinaden kommer åt. Låt marinera 30 minuter.
- Hacka chokladen, lägg i en skål och smält i mikron, full effekt ca 30 sekunder. Ta ut och rör chokladen slät.
- Rör ner det ljumma (absolut inte kallt, då klumpar sig chokladen) vattnet pö om pö i den avsvalnade chokladen. Låt svalna och rör ner kesellan.
- Ta upp mangoskivorna (spar marinaden) och grilla dem på båda sidor.
- Fördela den grillade mangon på fyra tallrikar, ringla över lite marinad och servera med chokladsås och mörk chokladglass. Dekorera med mynta.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar