Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerad mango med vit chokladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mörk choklad, chili, mango och vit choklad gifter sig i en förförisk dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär mangon i skivor. Lägg i en plastpåse.
  2. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda chilin med limesaft, limeskal och socker. Rör så sockret löser sig. Häll marinaden i påsen med mangon. Knyt ihop och vänd runt påsen så marinaden kommer åt. Låt marinera 30 minuter.
  3. Hacka chokladen, lägg i en skål och smält i mikron, full effekt ca 30 sekunder. Ta ut och rör chokladen slät.
  4. Rör ner det ljumma (absolut inte kallt, då klumpar sig chokladen) vattnet pö om pö i den avsvalnade chokladen. Låt svalna och rör ner kesellan.
  5. Ta upp mangoskivorna (spar marinaden) och grilla dem på båda sidor.
  6. Fördela den grillade mangon på fyra tallrikar, ringla över lite marinad och servera med chokladsås och mörk chokladglass. Dekorera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.