Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilipicklad rödlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Väldigt gott tillbehör till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva lök och chili lövtunt - gärna på mandolin. Blanda samman lök och chili väl i en skål. Lägg vatten, ättika, socker, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp. Rör om under tiden så att sockret löses upp. Ställ en lagom stor konservburk (steriliserad) i glas på en fuktig kökshandduk eller trasa (hindrar glaset från att spricka). Lägg i lök-/chiliblandningen i burken och slå på lagen kokande. Sätt på locket direkt och dra åt så att det blir vakuum i burken när lagen kallnar. Efter 12-24 timmar i kylen är löken klar att ätas. Öppnad burk håller 3-4 veckor i kyl. Oöppnad burk håller c:a ett år.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Petmoij 29 juni 2016

    Den här har jag testat hemma hos Boz förr och kan intyga att den är på gränsen till beroendeframkallande. :)

  • boz1965 30 juni 2016

    Tack Torckel. :) Jag vet vad du fikar efter, du ska få en burk med dig hem nästa gång vi grillar. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.