Den traditionella gotlands landskapsrätten blir en spännande förrätt med bla. getost och till det en vårig räk- och sparrissallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda gröt, citronskal, saffran, ägg, grädde, sambal oelek och mjöl. Häll blandningen i en smord ugnssäker form, ca 20x25 cm. Smula över getosten.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter, låt svalna och ställ kallt några timmar, gärna över natten.
- Skär bort eventuellt den nedre torra delen på sparrisen. Skär i 2-3 cm stora bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skala räkorna, skär salladslöken i strimlor. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär chilifrukten i tunna skivor.
- Fräs vitlök och chili i oljan på hög värme, passa noga så att vitlöken inte bränns.
Ta av från värmen och tillsätt räkor, sparris, lök, timjan och citronskal + juice. Blanda runt och krydda med salt och peppar.
- Servera saffranspannkakan ljummen tillsammans med salladen.
Publicerat den
17 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar