Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilisalt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut

Såg Jamie Oliver göra detta på TV och är mycket glad att jag tog mig för att göra det själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort fröna från Habaneron och finhacka den. Blanda ned i grovsaltet och kör i omgångar i en matberedare eller mixer tills det har blandat sig väl. Bred ut i en långpanna och kör i ugnen på låg värme, c:a 85 grader, tills saltet torkat och bildat en hård skorpa. Om du har varmluftsugn, använd den funktionen. Om inte, kan du lämna luckan lite öppen för att förbättra ventilationen.
  2. Krossa skorpan med matberedare till önskad kornstorlek och lägg i burk(ar). Mycket trevlig ersättning för vanligt salt i många maträtter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • morotsmonstret 8 oktober 2008

    Kul med någon mer som gillar chili. Jag har svårt att hitta på vad jag ska göra med alla chili som är klara nu på hösten. Har fått massor med "jamaican bell" (het så det förslår) .Det mesta hamnar i frysen i brist på fantasi. Ska genast prova ditt recept på chilisalt. Tick tack.

  • Tjockkock 15 september 2009

    Hejsan! Efter jag såg programmet visste jag direkt vad jag skulle göra av mina chilifrukter i år! Jag vet inte riktikt vilken sort jag har. Den är ganska liten ca 1-2cm stor och väldigt stark. Har fått ca 10st. Hur mycket salt tror du jag ska använda till dom?? Tack på förhand o ha de bra!! //TjockaKocken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.