Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilisås med cayenne

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En lite starkare chilisås.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök, chili, äpple och ingefära och lägg ner i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lite olja och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt grovt hackade tomater och låt tomatröran koka ihop några minuter. Tillsätt vatten, ättika, socker och kryddor och låt alltsammans koka på medelvärme i 1 timme, rör någon gång då och då så att tomatröran inte fastnar eller bränner. Drag kastrullen av plattan och mixa såsen slät med matberedare eller stavmixer. Häll upp på den rykande varma såsen på väl rengjorda burkar och förslut omgående. Låt såsen mogna i 1-2 veckor innan du tillreder något av den. Denna sats ger ca 7 dl färdig chilisås som är lagringsbar i 4 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.