Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chimichurritofu med tabbouleh på hirs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chimichurri är en pigg örtsås som funkar lika bra till marinad som tillbehör. Här piggar den upp denna ljuvliga och fräscha rätt. Hirs är ett av våra äldsta sädesslag och är rikt på bland annat järn och zink. Dessutom glutenfritt och perfekt om man vill ersätta couscous, bulgur eller ris. Hittar du inte hirs går det bra med couscous. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chimichurritofu: Skär tofun i 4 lika stora bitar. Vira in dem i hushållspapper och pressa ut så mycket vätska som du kan. Mixa ihop mynta, persilja, rivna vitlöksklyftor, finhackad chili, vinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. En stavmixer går utmärkt till det här. Massera in hälften av chimichurrin i tofun. Låt marinera i 30 minuter. Stek sedan tofun gyllene i en het stekpanna.
  2. Tabbouleh på hirs: Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med finhackad persilja, finhackad rödlök, tärnade tomater och tärnad gurka. Ringla över citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  3. Servera den steka tofun med resterande chimichurri och tabbouleh på hirs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.