Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chinese barbecued spareribs

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här receptet på grillade revbensspjäll: "Chinese Barbecued Spareribs".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Slå såsen över revbensspjällen. Marinera helst över natten i kylskåpet i en plastpåse. Vänd på revbenen tre eller fyra gånger. Grilla revbensspjällen ca 15 cm från värmen. Ös med såsen under grillningen. Grilla ca 20-30 min på varje sida eller tills de är möra och vackert grillade.
  2. Du kan också tillaga revbensspjällen i ugnen. Ugn 175 grader. Lägg revbensspjällen i en långpanna. Häll grillsåsen över revbensspjällen. Täck revbensspjället med ett lock eller foliepapper. Stek i ugnen i ca 1 timme. Ta av foliepappret efter 1 timme. Stek sedan revbenspjället i 30 minuter till eller tills köttet är mört och genomstekt. Köttet bör vändas och ösas med grillsåsen flera gånger under stekningen. På fotot har jag stekt mina spjäll i ugnen.
  3. Servera med t.ex. grillsåsen, kokt ris, french fries, cole-slaw, sallad...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.