I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968,
finns det här receptet på grillade revbensspjäll:
"Chinese Barbecued Spareribs".
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till såsen. Slå såsen över revbensspjällen. Marinera helst över natten i kylskåpet i en plastpåse. Vänd på revbenen tre eller fyra gånger. Grilla revbensspjällen ca 15 cm från värmen. Ös med såsen under grillningen.
Grilla ca 20-30 min på varje sida eller tills de är möra och vackert grillade.
- Du kan också tillaga revbensspjällen i ugnen.
Ugn 175 grader.
Lägg revbensspjällen i en långpanna.
Häll grillsåsen över revbensspjällen.
Täck revbensspjället med ett lock eller foliepapper.
Stek i ugnen i ca 1 timme. Ta av foliepappret efter 1 timme.
Stek sedan revbenspjället i 30 minuter till eller tills köttet är mört och genomstekt. Köttet bör vändas och ösas med grillsåsen flera gånger under stekningen.
På fotot har jag stekt mina spjäll i ugnen.
- Servera med t.ex. grillsåsen, kokt ris, french fries,
cole-slaw, sallad...
Publicerat den
9 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar