Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chinese orange chicken stir-fry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta brukade jag bli bjuden på i Los Angeles. Supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. Dela kycklingen i kuber, ca 1 cm stora. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen. Marinera i minst 30 minuter.
  2. Medan kyckling marineras så förbereder man såsen och vitlöken och ingefäran.
  3. Såsen: Blanda apelsinjuice, soja, sesamolja, socker och chilipasta till en sås. Värm wokpannan och häll i oljan. Hacka vitlöken och ingefäran. När oljan är varm, lägg vitlöken och ingefäran och stek tills den är glänsande och varm.
  4. Lägg i kycklingen, utan vätskan, och stek tills kycklingen fått bra färg. Lägg kycklingen längs sidorna i pannan, så att det blir ett hål i mitten. Häll i såsen. Blanda såsen och kycklingen. Stek i ett par minuter tills allt är genomvarmt.
  5. Servera med klibbigt ris och ångkokt broccoli
  6. Om det är för mycket apelsinsmak, blanda ut juicen med vatten så att det fortfarande används 1 dl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nettejea 28 februari 2010

    Den var rödare när jag blev bjuden på den, kanske har vi inte lika ingredienser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.