- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta brukade jag bli bjuden på i Los Angeles. Supergod.
Instruktioner
- Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet.
Dela kycklingen i kuber, ca 1 cm stora. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen. Marinera i minst 30 minuter.
- Medan kyckling marineras så förbereder man såsen och vitlöken och ingefäran.
- Såsen:
Blanda apelsinjuice, soja, sesamolja, socker och chilipasta till en sås.
Värm wokpannan och häll i oljan.
Hacka vitlöken och ingefäran. När oljan är varm, lägg vitlöken och ingefäran och stek tills den är glänsande och varm.
- Lägg i kycklingen, utan vätskan, och stek tills kycklingen fått bra färg. Lägg kycklingen längs sidorna i pannan, så att det blir ett hål i mitten.
Häll i såsen. Blanda såsen och kycklingen.
Stek i ett par minuter tills allt är genomvarmt.
- Servera med klibbigt ris och ångkokt broccoli
- Om det är för mycket apelsinsmak, blanda ut juicen med vatten så att det fortfarande används 1 dl.
Publicerat den
13 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var rödare när jag blev bjuden på den, kanske har vi inte lika ingredienser.