Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben. Jag förstår
Saftig kaka
Hur varmt och hur länge ska den gräddas
Recept Chinoskikaka: 5 ägg, 3 3/4 kkp socker,2 1/4 kkp vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl gräddfil+1/4 kkp grädde. Häll i smord långpanna och låt kakan svalna. Glasyr: 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 kkp socker, 3/4 kkp grädde, 120 g smält smör. Koka grädde och socker till en tjock smet, tillsätt smöret och vaniljsockret. Häll smeten över den svalnande kakan och strö på hackade nötter eller mandelspån eller Cocos. Grädda kakan ca 30-45 minuter beroende på formens storlek. Ugn 175 grader . O.B.S 1 kkp=1 1/2 dl.
Matklubben
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se. Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.
Hur varmt och hur länge ska den gräddas
Recept Chinoskikaka: 5 ägg, 3 3/4 kkp socker,2 1/4 kkp vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl gräddfil+1/4 kkp grädde. Häll i smord långpanna och låt kakan svalna. Glasyr: 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 kkp socker, 3/4 kkp grädde, 120 g smält smör. Koka grädde och socker till en tjock smet, tillsätt smöret och vaniljsockret. Häll smeten över den svalnande kakan och strö på hackade nötter eller mandelspån eller Cocos. Grädda kakan ca 30-45 minuter beroende på formens storlek. Ugn 175 grader . O.B.S 1 kkp=1 1/2 dl.