Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chinoski

(2 kommentarer)  
  • Tid: 15 timmar 20 minuter
Skriv ut

Saftig kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker, tillsätt gräddfilen omväxlande med mjölblandningen. Häll i långpanna.
  2. Glasyr: Koka grädde och socker till en tjock smet. Tillsätt smör och vanilj, ev strö på lite cocos.

Kommentarer (2)

  • rusktrask 10 oktober 2013

    Hur varmt och hur länge ska den gräddas

  • Susanne Larsson 28 maj 2021

    Recept Chinoskikaka: 5 ägg, 3 3/4 kkp socker,2 1/4 kkp vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl gräddfil+1/4 kkp grädde. Häll i smord långpanna och låt kakan svalna. Glasyr: 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 kkp socker, 3/4 kkp grädde, 120 g smält smör. Koka grädde och socker till en tjock smet, tillsätt smöret och vaniljsockret. Häll smeten över den svalnande kakan och strö på hackade nötter eller mandelspån eller Cocos. Grädda kakan ca 30-45 minuter beroende på formens storlek. Ugn 175 grader . O.B.S 1 kkp=1 1/2 dl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.