Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotleburrito med banan- och mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Het burrito med kokosris och söt salsa, blev en riktig succérulle! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chipotlefärs: Stek färsen och rivna vitlöksklyftor i lite olja tills den får färg. Tillsätt tomatpuré, salsa och chipotlepasta. Låt bubbla på i 1 minut. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Vänd ner i färsen tillsammans med spiskummin, salt och svartpeppar.
  2. Kokosris: Koka upp kokosmjölk och vatten. Häll ner riset och låt koka i 12-15 minuter. Ta kastrullen från plattan och blanda ner rivet limeskal, limesaft och salt.
  3. Banan- och mangosalsa: Häll ner den tärnade mangon i en skål. Tärna bananen och finhacka rödlök och chili. Blanda banan, rödlök, chili, limesaft och finhackad koriander med mangon.
  4. Värm tortillabröden. Fyll med chipotlefärs, kokosris, banan- och mangosalsa, sallad, tärnad avokado och färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.