Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotlekyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chipotle inlagd i adobo ger rökig chilihetta till den krämiga såsen. Kycklingen får dessutom en exotisk touche av den färska koriandern. Du kan byta ut chipotle mot röd currypasta för att få asiatisk smak eller ersätta chipotle och tomatpuré med 2 msk ajvar för att få en mildare paprikakyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme. Salta och peppra kycklingbrösten och bryn dem runt om ca 6-8 minuter.
  2. Lägg kycklingbrösten i en ugnsfast form som är ca 30x20 cm och stek dem i ugnen 15 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, 2 msk koriander, tomatpuré och chipotle i en skål. Blanda väl. Skeda såsen över kycklingbrösten och stek i ugnen ytterligare 5-10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  4. Ta ut formen, strö över resten av koriandern och servera. Exempelvis med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.