Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotlemarinerade tigerräkor med tortillas och ay-ay-salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik rätt med många härliga kryddor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med salsan. Skär ner tomaterna,löken, avokadon och jalapenon i små bitar. Blanda i en skål med limejuice och lite salt. Ställ åt sidan.
  2. Blanda chilipulver och paprikapulvret i en bunke med saltet. Lägg i räkorna och blanda väl med kryddorna. Häll olivolja i en bunke, torka av räkorna lite lätt och lägg ner dem i bunken med olivoljan. Marinera räkorna i kylen meda du förbereder resten.
  3. Öppna burken med bönor och låt dem rinna av, värm upp en panna med lite olivolja undertiden. Häll i bönorna i pannan tillsammans med kryddorna. Låt puttra på savg värme tills bönorna har sugit upp oljan. Mosa bönorna med en gaffel och ställ dem åt sidan.
  4. Hetta upp en panna på lagom hög värme, slå på lite olja. Lägg tortillan i pannan, två åt gången. Stek lätt på båda sidorna och lägg dem sedan i en torr handduk så att de håller värmen.
  5. Använd sedan samma panna för räkorna. Hetta upp pannan med lite olja i på hög värme. Stek räkorna i pannan hastigt runtom.
  6. Lägg ett otrtillabröd på en tallrik, lägg på lite bönor, ett par räkor och salsa. Servera med sallad och eventuellt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.