En smakrik rätt med många härliga kryddor!
Instruktioner
- Börja med salsan.
Skär ner tomaterna,löken, avokadon och jalapenon i små bitar. Blanda i en skål med limejuice och lite salt. Ställ åt sidan.
- Blanda chilipulver och paprikapulvret i en bunke med saltet. Lägg i räkorna och blanda väl med kryddorna.
Häll olivolja i en bunke, torka av räkorna lite lätt och lägg ner dem i bunken med olivoljan.
Marinera räkorna i kylen meda du förbereder resten.
- Öppna burken med bönor och låt dem rinna av, värm upp en panna med lite olivolja undertiden.
Häll i bönorna i pannan tillsammans med kryddorna.
Låt puttra på savg värme tills bönorna har sugit upp oljan.
Mosa bönorna med en gaffel och ställ dem åt sidan.
- Hetta upp en panna på lagom hög värme, slå på lite olja. Lägg tortillan i pannan, två åt gången. Stek lätt på båda sidorna och lägg dem sedan i en torr handduk så att de håller värmen.
- Använd sedan samma panna för räkorna. Hetta upp pannan med lite olja i på hög värme. Stek räkorna i pannan hastigt runtom.
- Lägg ett otrtillabröd på en tallrik, lägg på lite bönor, ett par räkor och salsa.
Servera med sallad och eventuellt ris.
Publicerat den
2 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar