Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Gör egna chips, två olika varianter

Ingredienser

Instruktioner

 1. Friterade chips: Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Hetta upp en neutral olja i en kastrull och fritera potatisskivorna. Passa noga för det går fort. Låt skivorna rinna av på hushållspapper och salta lätt.
 2. Nyttigare och kalorisnåla chips: Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Lägg på ett fat och kör dem i mikrovågsugn på full effekt en kort stund eller sätt in dem i ugnen på 175-250 grade tills de fått färg. Salta.

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • brosita 1 juli 2008

  Men - hur gör dom för att få så god smak på köpta chips??? Saltar man, så ramlar det bara av. Kanske pudra med... dippulver... eller något...

 • da7id 24 januari 2009

  Men poängen med att göra egna chips är väl att slippa glutamat och andra smakförstärkare. Men om man stöter torkade kryddor i mortel och strör över chipsen strax efter friteringen medan de ligger på hushållspapper så får de smak, men det blir aldrig detsamma som glutamatblandningar.

 • LillaC 23 augusti 2009

  Tips: Gör egen dipp :)

 • maria_wijk 14 november 2009

  Skar tunna skivor med osthyveln och valde ugnsalternativet och skall medges att det var svårt att få chipsen krispiga utan att bli brända.

 • Kattaiusa 18 mars 2011

  Jag åt chips som var gjorda på sötpotatis, supergoda!

 • spydog8 27 mars 2011

  är det gott i micron

 • spydog8 27 mars 2011

  hur länge ska de va i grytan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.