Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chips - i lightvariant

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Eftersom det tar lite tid att göra dessa chips så är det en god idé att göra en rejäl skål. Dom håller flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, hyvla med osthyvel och lägg ut skivorna en och en på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med ex grillkrydda eller salt och dill eller din favorit chipskryddning.
  2. Sätt in i ugnen på ca 150-175 grader i vanlig ugn eller i varmluftsugn ca 125-150 grader. (Om du har varmluftsugn kan du köra flera plåtar på en gång.) "Grädda" tills dom ser torra ut ca 5-10 min. Låt dom INTE bli bruna. Ta ut och lägg över chipsen i en långpanna.
  3. Upprepa tills du har så mycket chips du vill ha och sätt sen in långpannan med alla chips i ugnen på ca 75-100 grader och torka dom (ungefär som när man torkar skorpor). "Rör" runt bland dom med jämna mellanrum (detta för att alla ska bli torra). Känn på dom. När dom känns torra är dom klara.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jockeee 27 augusti 2010

    Coolt! Ska bli kul att testa nån dag :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.