Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocklad och saffranstryffeltårta

 
Skriv ut

Mumsigt! Verkar enkel att baka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i 2-liters kastrull. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min. Låt kallna.
  4. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
  5. Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt de stelna innan du lägger dem på tårtan. Förvara tårtan i kyl fram till servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.