Mumsigt! Verkar enkel att baka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret i 2-liters kastrull. Ta från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min. Låt kallna.
- Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
- Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt de stelna innan du lägger dem på tårtan.
Förvara tårtan i kyl fram till servering
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar