Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chockladkaka med kärleksglasyr och björnbär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mäktig kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna.
  2. Glasyren: Blanda philadelphiaosten och florsockret med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll sedan i citronjuicen och rör om, tillsätt därfter några droppar karamellfärg.
  3. Vänta tills kakan har svalnat och bred på glasyren, garnera med florsocker och kanske lite hackad chocklad och hasselnötter..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.