- Serverar: 13 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Små söta choklad klubbor med strössel :)
Antalet är olika beroende på storleken. Mina var stora som 5-kronor ungefär.
Det är jätte roligt att göra tillsammans med vänner eller familj!
Instruktioner
- Värm ugnen till 250* (200* varmluft)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
- Häll smeten i en sockerkaks form eller dylikt.
Ställ in i nedre delen av ugnen i 40-50 min.
Stjälp upp på galler och låt svalna.
- Under tiden, blanda ihop ingredienserna till krämen. (Krämen kommer göra det enklare att rulla till bollar.)
När kakan svalnat kan du smula isär den eller mixa i mixer.
- Rör i krämen.
- Rulla smeten till önskad storlek (jag skulle inte rekommendera större än en 5-krona) och lägg dom på en talrik.
- Ställ in dom i frysen så de blir fasta.
Smällt chokladen. Ta ut bollarna ur frysen.
Doppa pinnarna i chokladen, stick sedan in dom i en boll.
- Ställ dom i ett högt glas fylt med socker, salt frön eller liknande. (Då ramlar de inte ut lika enkelt)
när alla är klara doppa dom i chokladen och sedan i strösslet.
- Låt stelna i kylen ett par minuter avnjut sedan dina söta små cake pops!
- Blomsterpinnar (ca 7-10 cm eller delade på mitten)
Publicerat den
17 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar