Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate cake pops

 
  • Serverar: 13 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Små söta choklad klubbor med strössel :) Antalet är olika beroende på storleken. Mina var stora som 5-kronor ungefär. Det är jätte roligt att göra tillsammans med vänner eller familj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250* (200* varmluft) Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
  2. Häll smeten i en sockerkaks form eller dylikt. Ställ in i nedre delen av ugnen i 40-50 min. Stjälp upp på galler och låt svalna.
  3. Under tiden, blanda ihop ingredienserna till krämen. (Krämen kommer göra det enklare att rulla till bollar.) När kakan svalnat kan du smula isär den eller mixa i mixer.
  4. Rör i krämen.
  5. Rulla smeten till önskad storlek (jag skulle inte rekommendera större än en 5-krona) och lägg dom på en talrik.
  6. Ställ in dom i frysen så de blir fasta. Smällt chokladen. Ta ut bollarna ur frysen. Doppa pinnarna i chokladen, stick sedan in dom i en boll.
  7. Ställ dom i ett högt glas fylt med socker, salt frön eller liknande. (Då ramlar de inte ut lika enkelt) när alla är klara doppa dom i chokladen och sedan i strösslet.
  8. Låt stelna i kylen ett par minuter avnjut sedan dina söta små cake pops!
  9. Blomsterpinnar (ca 7-10 cm eller delade på mitten)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.