- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Chokladmuffins med körsbär och bitar av mörk choklad.Toppade med vispad grädde smaksatt med cola, körsbär och kakao.
Instruktioner
- Lägg 12 muffinsformar i en muffinsplåt, eller stadigare formar på en vanlig plåt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och vispa ihop med strösocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa ner mjölken och den mosade bananen.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vaniljsocker.
- Vispa ner mjölblandningen tillsammans med pecannötterna, bigarråerna och den hackade chokladen i smeten och vispa tills det precis blivit en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i cirka 15-20 minuter mitt i ugnen.
- Vispa upp grädden och smaksätt med cola, ta lite i taget och smaka av, grädden ska helst inte bli för lös.
Om man vill reducera Coca cola, häll upp cirka 33 cl av drycken i en kastrull och låt reducera ner på medel värme i cirka 25 min, det brukar vara lagom när det är cirka 0,5 dl kvar. Låt svalna helt innan den vispas ner i grädden.
- Dekorera dina av svalnade muffins med spritsad grädde, körsbär och pudra med lite kakao på toppen.
Publicerat den
6 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar