Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chip cookie dough

(12 kommentarer)  
Chocolate chip cookie dough Chocolate chip cookie dough Chocolate chip cookie dough Chocolate chip cookie dough Chocolate chip cookie dough
Skriv ut

Namnet säger allt. Tvekade inte en sekund på att baka dem. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20x20 cm form med smör och täck hela med bakplåtspapper, smörj även bakplåtspappret. Lägg åt sidan.
  2. Botten: Blanda ihop kexsmulor och smör till en fuktig massa med en gaffel och sedan fingrarna. Rör även i chokladen, blanda ihop allt med fingrarna.
  3. Tryck ut massan i formen, även en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen i 6 minuter. Låt svalna.
  4. Cookie dough: Vispa smör, strösocker, farinsocker, salt och vaniljsocker slätt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara tills allt blandats. Rör i choklad plupparna. Lägg åt sidan.
  5. Fyllning: Vispa philadelphiaost och socker slätt. Tillsätt ägg och vanilj och vispa bara tills allt blandas väl. Häll fyllningen i formen. Ha över cookie dough, med hjälp av en tesked över hela formen.
  6. Grädda i ca 30-35 min. tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund.
  7. Ringla över chokladen. Låt sedan svalna i 1 timma (om du har bråttom kan du stoppa in den i frysen i ca 5 min), lyft upp kakan ur formen (med hjälp av bakplåtspappret) och skär slutligen upp i önskad storlek!

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Bagarbabe 29 november 2008

    Vilken typ av form ska man använda till denne kaka/paj?

  • tiger2626 29 november 2008

    Ser ut som om det är bakat i en långpanna.....

  • tiger2626 29 november 2008

    Ser ut som om det är bakat i en långpanna..... Ska prova ialla fall ser väldigt mumsigt ut!

  • Evenstar 5 december 2008

    Åh det låter hur gott som helst! =) Inte avancerat heller. Detta ska provas!

  • Mona88 6 december 2008

    Hej Allihopa! Jag är ägaren av bakpassion.blogg.se och bakade denna undeeerba dessert, så frågorna kan jag svara på.. Det är inte en långpanna jag använde utan det är en 20x20cm plåt (), men en 24cm rund skulle också funka, men den skulle bli lite smalare då. Receptet heter: Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake Bars! Hoppas ni njuter lika mycket som jag gjorde! Ha det bäst!/ Mona

  • Corellis 22 december 2008

    Undrar om det går att frysa den här kakan?

  • Egonlock 1 februari 2009

    Väldigt mumsigt och mastigt.

  • fen0mena 15 april 2009

    Jag är också ett stort fan av http://bakpassion.blogg.se/ och bakar mig sakta men säkert igenom hennes recept :) Detta är bland det godaste jag har ätit! Allt är så himla gott med chokladbotten, fyllningen, osså cookie dough över :P mums Vi åt den ca 1 tim efter gräddning, och sen igen dagen efter. Det var inte samma kaka! Första ggn var den nästan lite frasig. När den sen stått o 'gottat' till sig lite vart den mer kompakt. Men båda varianterna va lika goda , prova!

  • Bangboom 11 oktober 2009

    Wow! Den måste jag baka nån dag! =)

  • chiliiallt 27 november 2009

    himmelskt gott!

  • nordan71 5 september 2010

    Supergott!! Tog lite tid, men värt det.

  • ditte456 8 september 2010

    Jag gjorde allt enligt receptet. Den blev inte alls god. Allt för söt. Kanske hade jag fel choklad. Vill gärna veta vilken choklad som användes av er som tyckte den var supergod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.