Namnet säger allt. Tvekade inte en sekund på att baka dem.
.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en 20x20 cm form med smör och täck hela med bakplåtspapper, smörj även bakplåtspappret.
Lägg åt sidan.
- Botten:
Blanda ihop kexsmulor och smör till en fuktig massa med en gaffel och sedan fingrarna. Rör även i chokladen, blanda ihop allt med fingrarna.
- Tryck ut massan i formen, även en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen i 6 minuter. Låt svalna.
- Cookie dough:
Vispa smör, strösocker, farinsocker, salt och vaniljsocker slätt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara tills allt blandats. Rör i choklad plupparna. Lägg åt sidan.
- Fyllning:
Vispa philadelphiaost och socker slätt. Tillsätt ägg och vanilj och vispa bara tills allt blandas väl.
Häll fyllningen i formen. Ha över cookie dough, med hjälp av en tesked över hela formen.
- Grädda i ca 30-35 min. tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund.
- Ringla över chokladen. Låt sedan svalna i 1 timma (om du har bråttom kan du stoppa in den i frysen i ca 5 min), lyft upp kakan ur formen (med hjälp av bakplåtspappret) och skär slutligen upp i önskad storlek!
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken typ av form ska man använda till denne kaka/paj?
Ser ut som om det är bakat i en långpanna.....
Ser ut som om det är bakat i en långpanna..... Ska prova ialla fall ser väldigt mumsigt ut!
Åh det låter hur gott som helst! =) Inte avancerat heller. Detta ska provas!
Hej Allihopa! Jag är ägaren av bakpassion.blogg.se och bakade denna undeeerba dessert, så frågorna kan jag svara på.. Det är inte en långpanna jag använde utan det är en 20x20cm plåt (), men en 24cm rund skulle också funka, men den skulle bli lite smalare då. Receptet heter: Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake Bars! Hoppas ni njuter lika mycket som jag gjorde! Ha det bäst!/ Mona
Undrar om det går att frysa den här kakan?
Väldigt mumsigt och mastigt.
Jag är också ett stort fan av http://bakpassion.blogg.se/ och bakar mig sakta men säkert igenom hennes recept :) Detta är bland det godaste jag har ätit! Allt är så himla gott med chokladbotten, fyllningen, osså cookie dough över :P mums Vi åt den ca 1 tim efter gräddning, och sen igen dagen efter. Det var inte samma kaka! Första ggn var den nästan lite frasig. När den sen stått o 'gottat' till sig lite vart den mer kompakt. Men båda varianterna va lika goda , prova!
Wow! Den måste jag baka nån dag! =)
himmelskt gott!
Supergott!! Tog lite tid, men värt det.
Jag gjorde allt enligt receptet. Den blev inte alls god. Allt för söt. Kanske hade jag fel choklad. Vill gärna veta vilken choklad som användes av er som tyckte den var supergod.