En stor, seg och maffig chocolate chip cookie, skuren i bitar = choc chip cookie-snittar med kikärtor istället för mjöl, jordnötssmör istället för matfett, och havregryn vilket gör dem nyttigare än vanliga chocolate chip cookies! Ville ha mig nyttigare kakor, så jag tog och experimenterade i köket, blev riktigt nöjd själv men berätta gärna vad ni tycker.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
havregryn e ju inte glutenfritt
OJ då! sikken fail utav mig! men man kanske kan använda linfrön istället, så får man i sig litegranna omega 3 också,, ska prova!
kul recept jag skulle kunna tänka mig att baka det fler gånger! Man skulle kunna göra dem i mindre storlek och de passar perfekt till picknick en solig dag! :)
Det finns gluten även i havre, MEN det är inte "giftigt" så det går bra att äta när man har celiaki. Däremot får du köpa ren havre, dvs det havregrynspaketet som Semper har. Det är inget konstigt med själva havren, men det har inte växt ngt annat sädeslag på den åkern de senaste två(tror jag) åren innan havre odlades där. Du kan läsa mer på www.celiaki.se