Instruktioner
Sätt ugnen på 200C.
Smällt smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Hacka chokladen i så stora bitar som du själv vill ha i kakorna. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen.
Blanda bakpulver, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen i kastrullen.
Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dom inte för tätt eftersom dom flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio på en plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåt.
Kommentera!
Jag gjorde en variant med aprikoser och vit choklad, dom blev valdigt goda. Bra recept !
Dessa kakor gjorde jag ikväll. Goda, men jag fick halvera tiden då första plåten blev bränd.. Kan bero på att jag har varmluftsugn?
Toppenrecept. Enkla o snabba att göra och jättegoda.