En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet lärde jag mig när jag jobbade på franskt konditori. Det är helt grymt!
1 plåt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
- Blanda i kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna.
- Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
- Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
"Franskt konditori"? Receptet är ju snott rakt av från från tv4:s Leila bakar.
Från hennes Piece of Cake, närmare bestämt. Verkar väldans god, lik eländigt, men BorderCollie - ange gärna källan!
Jag tror att Leila har snott detta själv, hon har ju inte kommit på allt hon bakar..knappast...Bra att du la upp detta så jag kan spara i min kokbok..:) Jimpa