Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate crakles

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Kakor att baka till jul kanske.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
  2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
  4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
  5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
  8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 11 maj 2009

    Dessa Leilas chocolate crackles (snöiga kakor) är supergoda. Kardemumman ger nästan kakorna lite mintsmak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.