Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate fudge cake

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Ett recept av Nigella Lawson, ur hennes avsnitt om comfort food (tröstmat).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta ugnen och sätt den på 175 grader. Smörj 2 formar som är ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Vispa ihop äggen, gärddfilen och vaniljextraktet i en annan skål.
  4. Mixa smöret och oljan med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt sedan vattnet och mixa vidare. Tillsätt de torra ingredienserna, alltihop på en gång och rör ihop på låg fart. När allt är blandat häller man upp smeten i de förberedda formarna och gräddar i ugnen i 45-50 min eller tills test stickan kommer ur kakan ren.
  5. Låt kakorna svalna i sina formar i ca 15 minuter, ta sedan ur dom och låt dom kallna helt på galler.
  6. För glasyren: smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann.
  7. I en annan skål mixar du smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt florsockret (det bör siktas för bästa resultat) och blanda ytterligare tills det blivit en lätt och fluffig smet, tillsätt sedan vaniljextraktet och chokladen till det är blankt och luftigt.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ansafia 23 april 2009

    Vad menar du med att man skall göra två tårtbottnar i separata formar? Räcker glasyren til två kakor menar du? Dessutom: vad har det för betydelse om jag använder vanilj i puderform i stället för flytande? I vilket fall som helst verkar tårtan vara jättesmarrig och jag hoppas kunna prova den snart.

  • Snarry89 30 juni 2009

    Jag har oxå en fråga om de två formarna är det meningen att dem ska läggas ovanpå varandra efter de är klara i ugnen? eller kommer det bli två tårtor, om jag bara vill ha en tårta halverar jag då bara ingredienserna?

  • sim2fil 13 juli 2009

    1/4 av chokladkrämen ska bredas ut mellan de två bottnarna och resten breds ut över och runt om den ihoplagda kakan. (se www.nigella.com)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.