Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate Haupia - krämig choklad- och kokosmjölkspaj

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Pajen är garanterat imponerande med sina två lager i brunt och vitt. Dessutom är den oerhört god och mastig så bara en liten bit räcker för att tillgodose sockersuget. Haupian är en vanlig efterrätt på luaus, som är en hawaiiansk fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg. Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter. Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
  2. Smöra en form med löstagbara kanter, 23cm i diameter.
  3. Lägg degen över formen och låt den sjunka ner av sig själv. Tryck försiktigt till degen längs kanterna och vik överflödig deg över kanten. Picka botten med en gaffel. Ställ formen i kylskåpet minst en timme.
  4. Värm ugnen till 190°. Ställ pajformen på en plåt och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  5. Ta ut formen och skär försiktigt med en vass kniv, så att kanten blir jämn. Ställ tillbaka den i ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter till en svagt gyllene yta. Ställ åt sidan och låt bottnen svalna
  6. Fyllning: Blanda vatten och maizena i en skål. Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så att det sjuder och vispa i maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det tjocknat.
  7. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
  8. Fördela kokosblandningen jämt i två skålar. Häll i chokladen i ena skålen och blanda. Häll sedan i det i botten på pajformen. Häll den resterande kokosblandningen ovanpå chokladlagret och släta ut med en slickepott. Låt pajen stelna i kylen i minst 2 timmar.
  9. Vispa grädde med socker tills den blir fast. Spritsa ut på pajen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Virvlande 15 november 2010

    ska det vara 200 eller 190 grader?

  • elinmaggan 23 mars 2011

    man ändrar från 200 grader till 190....

  • Shanie 11 november 2012

    Gjort denna nu och väntar på att 2h ska gå så jag kan ta ut den ur kylen! :) förstår dock inte hur man ska få det ena lagret vitt då man använder maizena. för den maizena'n jag använder (vet inte om de finns andra än den) gör så att det får en brunaktig nyans. men jag hoppas verkligen detta ska bli gott !! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.