Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate melting cake från Carneval

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När vi åkte en kryssning med Carneval serverades det alltid efterrätt. Det var samma urval av efterrätter varje dag, men efter att ha provat deras Chocolate melting cake kändes det inte som att någon av de andra efterätterna var lockande alls. Det var något av det godaste jag ätit! Efter resan tog jag reda på receptet och testade några gånger med svenska mått tills det blev rätt. Jag har även minskat mängden till en mer rimlig mängd eftersom det blir väldigt mycket med det ursprungliga receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i en kastrull och låt svalna i 10 minuter. Vispa under tiden två av äggen pösigt i en egen skål. Vispa ner mjölet. Rör ner det återstående ägget. Blanda ihop äggblandningen med chokladsmöret. Häll smeten i portionsformar och ställ in i ugnen 15-20 minuter.
  2. Kakorna ska vara rinnande i mitten och stelnade på kanterna. Pudra över florsocker och servera direkt (så att den är varm) med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva23 16 januari 2016

    Detta verkar ju jättesmarrigt! Ska formarna vara som små pajformar eller mer som typ muffinsformat?

  • missQ 20 januari 2016

    Formarna ska vara som muffinsformar, men ganska stora sådana. De ska vara lite djupa så att man får mycket kladd i mitten. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.