Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate swirl cheesecake cupcakes

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Svårt att välja mellan cheesecake och cupcake? Här har du en härlig blandning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med kavel. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela kexblandningen i formarna.
  3. Vispa Philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och tills sist vispgrädden.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad och blanda ner kaffet. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen. Varva med hjälp av en sked smeten i formarna.
  5. Grädda i ca 25 minuter. De ska ha stelnat till men kan dallra lite. Låt svalna och kyl tills de är kylskåpskalla.
  6. Blanda crème fraiche och vispgrädde och vispa fluffigt med elvisp. Lägg en klick på varje cupcake.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladmoster 3 januari 2012

    verkar jättegott. Mums. Ska verkligen prova. Perfekt att ha med sig vid tex knytkalas på dotterns skola :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.