Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokadkaka med glasyr

(1 kommentar)  
Chokadkaka med glasyr Chokadkaka med glasyr
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Snabbgjord och jättegod kaka täckt med chokladglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret, blanda ner kakao och mjölk.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i den varma smö blandningen och rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i formen och grädda 45-50 minuter.
  4. Smält smöret till glasyren, tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning.
  5. Bred ut glasyren över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eytrik 3 juni 2011

    En god variant är att dela bottnen i två och lägga plommonsylt emellan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.