Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

choklaadtryffel ,Belgisk chokladtryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

en gätte god bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.
  2. 2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna. Rör till dess att chokladen har smält.
  3. 3. Blanda i övriga ingredienser.
  4. 4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.
  5. 5. Forma till runda kulor.
  6. 6. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i. Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad. Förvara svalt.
  7. Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader. Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering. Då smakar de bäst!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.