Hämtat från en dansk kokbok.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg mandlarna på en bakplåt och ställ in dem i ugnen 10-12 minuter, till de är gyllenbruna. Låt mandlarna svalna. Sänk värmen till 160 grader.
- Klä en stor plåt med bakplåtspapper. Mal mandlarna med hälften av strösockret, men de får inte bli oljeglatta. Häll massan i en skål och sikta i kakoapulver och florsocker. Låt skålen stå ett ögonblick.
- 'vispa äggvitorna med bikarbonat tills de är styva och släta. Strö i resten av sockret, 1 msk åt gången och rör om ordentligt efter var matsked där tillsättes. Fortsätt att röra, tills vitorna är styva och blanka. Rör ner mandelessensen.
- Mandelsockerblandningen strös över och vänds ner försiktigt i blandningen. Massan fylls i en spritspåse med ett 1 cm runt munstycke. Spritsa ut cirklar, ca 4 cm i diameter, på bakpappret med ca 2,5 cm avstånd. Tryck en mandelflagel i mitten av var kaka.
- Kakorna gräddas i 12-15 minuter i mitten av ugnen, eller tills de är spröda. Låt dem svalna på plåten, flytta sedan över kakorna med en spatel till ett bakgaller där de får avsvalna yttligare ca 10 minuter.
Publicerat den
6 september 2008
Skriv kommentar