- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket goda små sötnosar passar bra till kaffet men även omtyckta av barn. :D
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175°C.
- 2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
- 3. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda sedan med ägg/socker-smeten.
- 4. Rör ner i dom torra ingredienserna.
- 5. Häll upp smeten i formar på muffinsplåt, Tryck sedahn ner en ruta apelsinchoklad i varje form.
- 6. Grädda i ungefär 15-20 min, ta sedan ut och låt svalna.
- 7. Blanda ihop frostingen (färskost, florsocker, apelsinsaft samt gul karamellfärg), eventuellt kan mer eller mindre florsocker behövas beroende på hur mycket apelsinsaft du har i. Konsistensen ska vara ganska fast och inte flyta ut när man spritsar.
- 8. Spritsa ett lager frosting på de avsvalnade muffinsarna.
- 9. Smält apelsinchoklad i vattenbad och bred på frostingen. Låt svalna.
- 10. Spritsa på ytterligare en ”topp” frosting ovanpå chokladen, och garnera med rivet apelsinskal och chokladbitar.
- 11. Låt stelna och servera!
Publicerat den
23 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar