Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad Apelsin muffins med topping

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket goda små sötnosar passar bra till kaffet men även omtyckta av barn. :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
  3. 3. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda sedan med ägg/socker-smeten.
  4. 4. Rör ner i dom torra ingredienserna.
  5. 5. Häll upp smeten i formar på muffinsplåt, Tryck sedahn ner en ruta apelsinchoklad i varje form.
  6. 6. Grädda i ungefär 15-20 min, ta sedan ut och låt svalna.
  7. 7. Blanda ihop frostingen (färskost, florsocker, apelsinsaft samt gul karamellfärg), eventuellt kan mer eller mindre florsocker behövas beroende på hur mycket apelsinsaft du har i. Konsistensen ska vara ganska fast och inte flyta ut när man spritsar.
  8. 8. Spritsa ett lager frosting på de avsvalnade muffinsarna.
  9. 9. Smält apelsinchoklad i vattenbad och bred på frostingen. Låt svalna.
  10. 10. Spritsa på ytterligare en ”topp” frosting ovanpå chokladen, och garnera med rivet apelsinskal och chokladbitar.
  11. 11. Låt stelna och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.