Instruktioner
1. Smält matfettet. Lägg kexen i en matberedare tillsammans med farinsocker och finfördela dem. Tillsätt matfettet. Tryck ut degen i en form med löstagbarkant. 22-25cm i diameter. Låt stå kallt.
2. Bryt 200g av chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål som tål värme. Ställ skålen över kokande vattenbad och låt chokladen smälta. Ta upp skålen och låt chokladen svalna. Hacka resten av chokladen.
3. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten 5-6minuter. Krama ur vätskan och låt gelatinbladen smälta i 1msk kokande vatten.
4. Rör samman smält choklad med chokladhack, smält gelatin, 3/4dl av sockret, vaniljsocker, philadelphiaost och äggulor.
5. Vispa äggvitorna och resten av sockret (3/4dl) till ett hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör ner äggvitorna och grädden i chokladsmeten.
6. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Täck med aluminiumfolie och låt formen stå kallt över natten.
7. Lossa kanten på formen men lägg kakan på uppläggningsfat. Garnera med frukt eller bär och choklad.
Gjorde denna cheesecake i helgen och alla (11st.) tyckte att den var jättegod. Själv gillade jag att det var små chokladbitar i. Det gör mycket när allt är så lätt "att tugga" Går den att frysa?