Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-cheesecake

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Långpannekaka i tre lager, så den tar lite längre tid att göra än exempelvis mockarutor, passar lika bra som efterrätt som till kaffekalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa mjöl, socker, kakao, smör & ägg till en jämn deg. Kavla ut den på bakplåtspapper till en rektangel lika stor som en liten långpanna, ca 20x30 cm. Lägg papaper +deg i långpannan och låt gärna vila en timme i kylen. Pricka botten och förgrädda 10 minuter i 175 ºC. Låt svalna.
  2. Fyllning: Elvispa färskosten mjuk och slät med sockret och ett ägg. Vispa i de andra äggen. Vispa i choklad och kaffepulver. Bred smeten jämnt över bottnen i långpannan. Grädda 25-30 min mitt I ugnen (175 º C), tills smeten precis stelnat. Låt svalna och kyl sedan i ett par timmar.
  3. Glasyr: Blanda den smälta chokladen med gräddfil och bred den slätt över kakan. Gör eventuellt mönster i ytan med gaffel eller liknande. Låt stå svalt över natten.
  4. Servering: Skär kakan med vass, värmd kniv i bitar. Garnera med strimlat apelsinskal.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.