Jättegoda kladdkakemuffins med surprice i. Dekorerade med god topping. Tog ett recept jag hade på muffins, ändrade lite och lade till lite. Det här är resultatet. Har ännu inte träffat på någon som inte gillar dem.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Blanda ner det i äggblandningen.
- ela vaniljstången och skrapa ur fröna, ha ner fröna och stången i en kastrull tillsammans med en matsked florsocker och smöret.
- Smält ihop det och koka under omrörning i 1-2 minuter. Dra kastrullen från värmen, ta ur vaniljstången och rör sedan ner smör blandningen i muffinssmeten.
- Fördela smeten mellan 10-12 muffinsformar. Och grädda dem i 10 minuter. Titta på dem, de ska vara gropiga på ytan, lite som ett månlandskap. Och de ska vara fasta när man skakar lite försiktigt på plåten, inte dallra. Om de gör det, så låt dem stå i någon minut till.
- Ta ut dem och tryck ner 1-2 frysta hallon mitt i varje muffins. Då smälter hallonen perfekt utan att blandas in i muffinsen. (sockra INTE på hallonen, muffinsen är så söta så det väger upp för syrligheten i hallonen.)
Låt muffinsen kallna helt.
- Vispa grädden hårt och blanda ner två rikliga "kluttar" med nutella. Blanda snabbt ihop det och rör sedan i florsockret.
Spritsa ut på varje muffins så det täcker hålet i dem och ut på kanterna. (Obs! muffinsen måste vara helt kalla, annars smälter grädden)
Lägg ett eller några hallon på toppen. Klart!
- Tips! Man kan även byta ut kakaon mot 120g mörk choklad av fin kvalitet. Då finhackar man den och blandar i den i den heta smörblandningen efter att man tagit ur vaniljstången och låter chokladen smälta av den värmen. Rör om så den smälta chokladen blandas med smöret och blanda sedan ner det i muffinssmeten.
Publicerat den
28 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar