Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- hallon och nougatmazariner

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladmördeg med nougat, mandelfyllning och hallonglasyr. I en och samma kaka. Kan det bli godare?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmördeg: Nyp med fingrarna ihop vetemjöl, kakao, smör, salt och socker till en jämn deg. Tillsätt äggulan och knåda tills allt är blandat. Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kyl i 1 timme.
  2. Ta ut degen och tryck ut den i små smorda och mjölade formar. Smält nougaten. Häll ett tunt lager i varje form. Låt stelna.
  3. Mandelfyllning: Vispa med elvisp ihop mandelmassan och smör till en slät kräm. Tillsätt äggen och vispa ihop krämen. Häll krämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen så att formarna fylls till 3/4. Grädda i ca 20 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till hallonglasyren. Häll den i en spritspåse. Spritsa ut glasyren på mazarinerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.