Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad i smördeg med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag hade ingen kakaolikör hemma så jag tog Kahlua och gissa om detta var gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg smördegsplattorna på en plåt. Pensla dem med ägg och strö över socker. Grädda dem gyllenbruna i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor, socker, maizena och kakao pösigt. Tillsätt den varma gräddmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt till en tjock kräm. Krämen får inte koka. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad och likör. Rör om tills chokladen har smält. Låt chokladkrämen kallna.
  4. Skär bort skalet på apelsinerna så att även det vita följer med. Skär loss klyftorna tätt intill hinnorna. Fyll en sprits med chokladkrämen.
  5. Gör ett hål på smördegens ovansida och spritsa in krämen. Värm en kort stund i ugnen eller i microugn. Garnera med apelsinfiléerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.