Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-jordgubbsbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sommarens jordgubbsdesserter är en chokladbakelse med sylt eller färska jordgubbar i botten. Rabarber med lite socker passar också att lägga i botten. Chokladsmeten kan med fördel göras i förväg och stå klar i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Ta fram sex portionsformar à ca 1 dl (kan gå bra med kaffekoppar).
  3. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
  4. Rör samman ägg och socker (det behöver inte vispas).
  5. Rör ner chokladblandningen i ägg- och socker. Tillsätt mjölet och blanda försiktigt. ( Hit går det att förbereda – låt stå i kylen!)
  6. Lägg en knapp matsked sylt eller en jordgubbe i botten av varje form. Fyll på med chokladsmet (formarna skall inta fyllas ända upp till kanten).
  7. Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 minuter, beroende på hur torr du önskar bakelsen. Chokladen kan fortfarande vara lite lös när man tar formarna ur ugnen.
  8. Låt svalna något (eller kallna helt) och servera med florsocker, jordgubbar och vispad grädde.
  9. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.