Sommarens jordgubbsdesserter är en chokladbakelse med sylt eller färska jordgubbar i botten. Rabarber med lite socker passar också att lägga i botten. Chokladsmeten kan med fördel göras i förväg och stå klar i kylskåpet.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Ta fram sex portionsformar à ca 1 dl (kan gå bra med kaffekoppar).
- Smält smöret på svag värme i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
- Rör samman ägg och socker (det behöver inte vispas).
- Rör ner chokladblandningen i ägg- och socker. Tillsätt mjölet och blanda försiktigt.
( Hit går det att förbereda – låt stå i kylen!)
- Lägg en knapp matsked sylt eller en jordgubbe i botten av varje form. Fyll på med chokladsmet (formarna skall inta fyllas ända upp till kanten).
- Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 minuter, beroende på hur torr du önskar bakelsen. Chokladen kan fortfarande vara lite lös när man tar formarna ur ugnen.
- Låt svalna något (eller kallna helt) och servera med florsocker, jordgubbar och vispad grädde.
- Lycka till!
Publicerat den
31 maj 2010
Skriv kommentar