Instruktioner
Smörj en rund form med löstagbar botten och bröa den.
Smält blockchoklad och margarin på svag värme.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och socker blandningen.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten, (rör man för häftigt sjunker kakan ihop).
Häll smeten i formen, tryck ner bananskivorna och grädda i 225 grader i ca 12 min i mitten av ugnen.
Kakan ska vara ganska lös när man tar ut den ur ugnen. Låt kakan stelna i kyl godast blir över natten.
Servera med ganska löst vispad grädde.
Hej. Har idag ätit din kladdkaka och den var super god. kommer att göra den fler gånger. Lätt att göra och så god. hälsningar från Siv
Jag gjorde chokladkladdkakan med banan häromdan, men jag måste gjort nåt fel..Den blev superkladdig (som fudge) trots att jag hade den inne 10 min för länge enligt receptet.. Efter frysning så var den god till kaffet halvtinad med vispad grädde till. Får väl göra ett nytt försök, för smaken var det inte fel på