Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-kokosrutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda rutor att baka året om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och matfett och tillsätt i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200°.
  3. Blanda samtliga ingredienser till kokossmeten i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock smet.
  4. Ta ut kakan, öka ugnsvärmen till 225°.
  5. Bred kokossmeten över chokladkakan och sätt formen mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.
  6. Dofta florsocker över kakan vid serveringen. Kakan går att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • look 11 mars 2009

    Hejsan... I dag har jag bakat din Choklad-kokoskaka...jätte god. Tack för ett fint recept..du får högsta poäng av mig.. Kram Eva-Lena...

  • sufly 25 mars 2009

    Väldigt goda, tycker både jag och min sambo.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.