Goda rutor att baka året om!
Instruktioner
- Smöra och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och matfett och tillsätt i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200°.
- Blanda samtliga ingredienser till kokossmeten i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock smet.
- Ta ut kakan, öka ugnsvärmen till 225°.
- Bred kokossmeten över chokladkakan och sätt formen mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.
- Dofta florsocker över kakan vid serveringen.
Kakan går att frysa.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan... I dag har jag bakat din Choklad-kokoskaka...jätte god. Tack för ett fint recept..du får högsta poäng av mig.. Kram Eva-Lena...
Väldigt goda, tycker både jag och min sambo.