Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad mousse

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna receptet är till stora mängder men det går också att göra mindre.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i en bunke. Vispa upp 3 L grädde. Grädden ska vara lättvispad, får ABSOLUT inte vara hårdvispad eftersom moussen kommer att skära sig sen. Lägg chokladen i en plastbunke. Koka upp 1 L grädden, krama vattnet ur gelatin blad och lägg i. Häll det över chokladen och rör runt så att det smällter. Häll chokladblandningen försiktigt i grädden och vispa medans man häller i. När allting har blandats så häll moussen i nån form/formar och ställ i kylen, det tar minst 4 timmar för gelatin att stelna, upp till ett halvt dygn för att nå sin slutliga konsistens. Blandningen kan snabb stelna genom att sättas in i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.