Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och ananasrutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Från 25 år gammal Allas Veckotidning. Goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Låt margarinet smälta i det kokande vattnet och rör ner det i chokladsmeten.
  2. Häll chokladsmeten i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda kakan på näst nedersta falsen i 200º i ca 20 minuter.
  3. Låt ananaskrosset rinna av. Blanda övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning.
  4. Fördela ananaskrosset över chokladkakan och bred kokossmeten ovanpå.
  5. Öka ugnsvärmen till 225º och grädda kakan ett steg högre upp i ugnen, ytterligare ca 10 minuter.
  6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lalia 7 augusti 2012

    Hur stor burk krossad ananas ska det vara

  • Annras 7 augusti 2012

    Hej! Det ska vara en liten burk krossad ananas. Kram Annras

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.