Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsinkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Choklad- och apelsinkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa socker och smör luftigt. Tillsätt ägg (uppvispade), vänd ner mjölet försiktigt.
  2. Dela smeten i två bunkar. Till den ena tillsätter du kakao och mjölk. Till den andra apelsinjuice och skal.
  3. Smörj en form och lägg ned de två blandningarna. Blanda försiktigt ihop dem med en kniv.
  4. Grädda i cirka 25 minuter i 175-200 grader.
  5. Blanda florsocker och apelsinjuice till en glasyr och bred denna över den svalnade kakan. Spritsa sedan smält choklad som dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tiol 20 september 2009

    Supergott recept. Bjöd ett gäng gubbar på denna kaka, och alla var otroligt lyriska över denna smarriga kaka, rekommenderas varmt. Dock tog jag 1 tsk bakpulver i degen. Vet ej om det är rätt eller ej, men det funkade i alla fall. mvh Tiol

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.