Kan serveras med en klick grädde eller bara som den är.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Bryt sönder blockchokladen och smält den över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning.
- Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal, apelsinsaft och vetemjölet som har blandats med bakpulvret.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och ca 26 cm i diameter.
- Grädda kakan på nedersta falsen ca 30-35 minuter, kolla att mitten av kakan har börjat ta ihop.
- Kokosglasyr:
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Sjud på svag värme ca 5 minuter under omrörning.
- Tag ut kakan och bred på glasyren.
Grädda ytterligare ca 10 minuter tills kokosglasyren fått fin ljusbrun färg.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den får 3,5 om det gick. Gillar man kokos så är den god.