- Serverar: 5 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Hittade denna goda och vackra efterrätt i en av farmors kokböcker. Blev en klar familjefavorit
Instruktioner
- Koka upp socker, vatten samt skal och saft från apelsinen i en tjockbottnad kastrull.
- Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget.
Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
- Vispa därefter krämen kall.
- Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen. Färgsätt med lite gul karamellfärg.
- Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull, tillsätt chokladen och låt smälta.
Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget.
Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
- Vispa därefter krämen kall.
- Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen.
- Varva chokladparfait och apelsinparfait i glas.
Ställ på kylning
Publicerat den
14 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du glömde skriva att den ska frysas innan den ätes. :
Den behöver inte frysas men naturligtvis kan man göra även det. :)