Lättbakat i långpanna.
Chokladtårta med en chokladkräm av mjölkchoklad, aprikos, valnötter och blåbär. Behöver jag fresta något mer?
Instruktioner
- Ugn 150º.
- Smält matfettet på låg temperatur. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner matfettet.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 20x30 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
- Koka upp 1 dl grädde. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör till en slät massa. Låt sedan svalna. Rör ner resten av grädden och låt stå kallt 1 timme.
- Stjälp upp kakan och bred ut marmeladen på den. Vispa chokladkrämen tills den blir fast, gärna med elvisp och bred krämen över kakan.
- Hacka och strö över nötterna. Täck över och låt stå kallt, ev över natten.
- Strö över blåbär och pudra över lite florsocker vid servering.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar