Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och aprikostårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gräddkräm med mjölkchoklad tillsammans med aprikosmarmelad och med blåbär på toppen, visst låter det otroligt gott?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet på låg temperatur. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör sedan ner matfettet.
  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 20x30 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 35 minuter. Låt kallna.
  3. Koka upp 1 dl grädde. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör till en slät massa. Låt sedan svalna. Rör ner resten av grädden och låt stå kallt 1 tim.
  4. Stjälp upp kakan och bred ut marmeladen på den. Vispa chokladkrämen tills den blir fast, gärna med elvisp, och bred den över kakan. Hacka och strö över nötterna. Täck över och låt stå kallt, ev över natten.
  5. Garnering: Strö över bär och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.