Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och arrakskaka i långpanna

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lite mäktig kaka som kräver tid att laga till, men den är värd allt besvär om man tycker om arrakssmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och koka vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna samt sist det smälta smöret och kokande vattnet. Häll upp i en bakpappersklädd långpanna, grädda ca 40 minuter.
  3. Gör under tiden smörkrämen, rör/vispa ihop alla ingredienserna, bred över kakan när den kallnat.
  4. Nu är det dags att ställa kakan i frysen, när den är riktigt kall är det dax att smälta chokladen och blanda i oljan, sen är det lätt att bre chokladen över den kalla kakan.
  5. Skär upp kakan i fina bitar. Tips! Det går lättare att skära kakan om du värmer kniven i varmt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.